PCNA Service Cars SRL

Bursa Lubrifiantilor Ulei auto Vrancea reprezinta pagina unde puteti gasi informatii despre Bursa Lubrifiantilor - Vrancea - Ulei auto.


 Service-ul  noastru distribuie ulei auto de inalta calitate in judetul Vrancea.

 Functiile uleiului de motor

 Pentru functionarea optima a motoarelor autovehiculelor, uleiurile de motor trebuie sa indeplineasca urmatoarele functii:

  • Sa evite contactul metal-metal dintre piesele in miscare, rezultand diminuarea energiei consumate si uzura pieselor
  • Sa evacueze caldura si sa raceasca piesele in miscare ale motorului
  • Sa protejeze suprafetele interne ale motorului impotriva coroziunii produse de apa si de acizii rezultati in urma combustiei
  • Sa participe la etanseitatea motorului pentru a se asigura raportul de compresie optim

 Functiile respective ale uleiurilor sunt suplimentate de o serie de caracteristici, care sunt diferentiate in functie de tipul de ulei: sintetic, semisintetic sau minerale.
 Uleiurile de motor se compun din 3 elemente:

  • Uleiuri de baza, care pot fi minerale, sintetice sau o combinatie dintre cele doua. Uleiurile de baza pentru uleiurile de motor minerale sunt fractii petroliere obtinute din procesarea titeiului, continand hidrocarburi (parafinice, ciclice, aromatice) si alti compusi (cu sulf, cu azot, organo-metalici si altii). Uleiurile de baza pentru uleiurile de motor sintetice sunt obtinute din componenti rezultati din procesele petrochimice prin sintetizarea acestora. Uleiurile sintetice sunt realizate din polialchilglicoli, eterii acizilor bibazici, hidrocarburi sintetice, siliconi (care au proprietati deosebite la temperaturi ridicate si la temperaturi scazute). Uleiurile de baza pentru uleiurile de motor semisintetice sunt obtinute din amestecul uleiurilor de baza pentru uleiurile de motor minerale si uleiurilor de baza pentru uleiurile de motor sintetice.
  • Aditivii sunt in functie de severitatea conditiilor de lucru si pot fi folositi in calitate de depresant, ameliorator de indice de vascozitate, antioxidant, anticoroziv si altele. Aditivii sunt "intrari" rezultate din procesele petrochimice.
  • Detergentii sau agentii de dispersie sunt folositi pentru omogenizarea componentilor uleiurilor.