Paradisul Verde
Bursa Lubrifiantilor Ulei natural Brasov reprezinta pagina unde puteti gasi informatii despre Bursa Lubrifiantilor - Brasov - Ulei natural.
Ce este uleiul presat la rece ?
Uleiul presat la rece este acel ulei care a fost obtinut prin utilizarea unei tehnologii de productie ce presupune folosirea unui regim termic redus.In cazul folosirii unei temperaturi mai ridicate in procesul de presare aceasta va ajuta la fluidificare uleiului si la obtinerea unei cantitati mai mare din aceeasi cantitate de materie prima, deci un randament mai bun. In schimb sub actiunea caldurii se vor degrada aroma si culoarea uleiului insotita de scaderea valorii nutritive a acestuia. Din acest motiv, uleiul presat la rece tinde sa fie mai scump decat uleiul obisnuit din comert(care in afara de presare se mai poate extrage suplimentar si cu ajutorul hidrocarburilor urmat apoi de diverse procese de rafinare: decolorare, dezodorificare, etc. pentru a-l face potrivit consumului, sic). Desi uleiul presat la rece este mai scump el este de asemenea, de o calitate mult superioara.
Termenul de "ulei presat la rece" face obiectul unor reglementari diferite, in functie de provenienta acestuia adica in ce parte a lumii a fost facut.In Uniunea Europeana, de exemplu, uleiul care este etichetat ca presat la rece trebuie sa fie produse intr-un mediu care nu depaseste niciodata o anumita temperatura. Temperatura variaza, in functie de ulei, dar este,in general in jur de 27 grade Celsius). In schimb in Statele Unite, etichetarea uleiului nu este reglementata, astfel incat "uleiul presat la rece" poate fi de fapt de ulei obtinut in alte conditii decat prin presare la rece. Consumatorii sunt obligati sa se foloseasca de vaz, miros sau gust pentru a determina daca uleiul este sau nu cu adevarat presat la rece.
Metoda de obtinere:
Pentru obtinerea uleiului, materia prima(nuci, seminte, fructe, etc.) pentru a fi utilizata se transforma intr-o pasta. Pasta trece printr-un proces de malaxare printr-o agitare lenta, care incurajeaza uleiul sa se adune. Pentru a extrage uleiul, se aplica presiune asupra pastei, fortand eliminarea uleiului din aceasta. In cazul presarii la cald incalzirea pastei va duce la modificarea vascozitatii uleiul si o mai buna curgere a acestuia ceea ce va creste productia de ulei. Unii producatori amesteca pasta cu apa calda, sau se incalzeste pasta inainte de presare.
Uleiul presat la rece veritabil(asa numitul extravirgin) se obtine doar din prima presare a respectivei paste. Dupa ce uleiul a fost produs, el este filtrat de eventuale impuritati si apoi este imbuteliat.
Unele companii produc un ulei mai ieftin care este de fapt obtinut din srot sau turta de ulei presat(asa numitul „olio di sansa di oliva” – in cazul maslinelor) realizat intr-un mediu de inalta presiune. Mai este numit uneori si ulei obtinut din a doua presare. Presiunea inalta este necesara in cazul anumitor materii prime cum ar fi nucile sau unele seminte care creaza o turta groasa dar aceasta are inconvenientul ca poate duce la cresterea temperaturii prin frecarea semintelor. Unele uleiuri obtinute astfel pot fi numite in continuare presate la rece deoarece cresterea temperaturii nu este semnificativa. De aceea se impune companiilor sa-si eticheteze corespunzator aceste uleiuri prin formulari de genul "ulei din turta de ulei presat la rece”. Datorita cantitatii mici de ulei ramasa in aceasta “turta” ce este extrasa, din ratiuni economice ea este este amestecata cu ulei virgin pentru gust si astfel apar tot felul de „varietati” pe piata(gen 20% virgin restul din turta, etc.).
Multi oameni, in ziua de azi, se indreapta tot mai mult spre terapia naturala si alimentatia biologica, pentru ca pornindu-se de la o hranire simpla, naturala, fireasca, care nu face rau si care a constituit tratamentul de veacuri al omenirii se poate mentine starea de sanatate in parametri optimi.
Un factor determinant in mentinerea echilibrului sanatatii si a armoniei omului este alimentatia sanatoasa. Interesul pentru produsele naturale, biologice a cunoscut o adevarata crestere in ultimii ani. Umanitatea a avut numeroase exemple de supravietuire in situatii dramatice prin intoarcerea la natura. De ce nu si noi, acum, oamenii moderni?
Alimentatia inseamna mai intai informatie si atitudine. Bun simt, discernamant si respect pentru propriul corp si spirit. Ne-am indepartat de originile naturale ale alimentatiei pentru ca, moderni fiind, am evoluat adoptand numai hrana nesanatoasa, otrava pentru organism, iar prin preluarea ca fireasca a acestei idei gresite am concluzionat ca ea este perfect normala pentru noi. De fapt ne invartim intr-un cerc vicios in care, pentru unii oameni, a schimba aceasta alimentatie, a recunoaste ca gresesc si a adopta o alta atitudine a devenit imposibil.
Si aici intervenim noi, "PARADISUL VERDE" din Brasov, care ne ocupam de comercializarea produselor naturale din anul 1996, si va spunem ca suntem fericiti sa va punem la dispozitie peste 500 de produse biologice autohtone si din import precum si alte peste 3.500 de produse naturale prin magazinele noastre situate in urmatoarele locatii: Str. Sfantul Ioan nr.6, Str. Lunga nr.1A si standul din incinta galeriei Carrefour. Veti gasi numai produse de calitate, intr-o gama diversa, cuprinzand mai multe categorii, cat si produse certificate biologic. Si suntem mandri sa va informam ca magazinul "PARADISUL VERDE" situat pe Lunga 1A este primul magazin din Brasov certificat BIO de catre Organismul de Certificare "Ecoinspect"!
Ce puteti gasi in "PARADISUL VERDE"? Cereale integrale foarte putin cunoscute in Romania dar cu proprietati extraordinare precum quinoa, kamut, amaranth, hrisca dar si grau, orez, secara, orz, ovaz, mei. Fulgi de cereale presati si expandati, combinatii de cereale si musli. Alte produse obtinute din cereale integrale: fainuri, paste fainoase, instanturi, lapte, cafea. Seminte oleaginoase de dovleac, floarea-soarelui, in, susan etc. Seminte, pentru germinare, de mustar, lucerna, grau, floarea-soarelui, secara, ovaz etc. Leguminoase: soia, naut, linte, fasole. Fructe deshidratate si confiate; condimente diverse; sucuri naturale de fructe si legume, nectaruri; ceaiuri din plante medicinale simple si combinate. Produse dietetice pentru diabetici si celiaci (produse fara gluten). O gama larga de produse apicole de la miere, propolis, polen, pastura, laptisor de matca pana la produse cosmetice. O gama variata de tincturi, uleiuri volatile si unguente.
Uleiuri presate la rece dintre care amintim, pe langa cele foarte rare de argan, armurariu, mac, pin, fistic, luminita-noptii si cele de samburi de struguri, susan, seminte de canepa, marar, nuca etc. O gama reprezentativa, cu un succes foarte mare la cumparatori, o constituie preparatele din soia:tofu, lapte, iaurt, pate, mezeluri, maioneza, sosuri de soia. Siropuri naturale; pasta de susan sau de naut; carti care va pot schimba profund si benefic viata.
Un segment important il constituie produsele cosmetice naturale si bio: creme, lotiuni, sampoane, sapunuri solide si lichide, masti, geluri de dus, paste de dinti etc. Comercializam si detergenti bio: detergenti universali, pentru vase si pentru haine. O alta categorie noua de produse comercializate sunt vinurile curative si cele bio, de masa. Delicioasele vinuri, de coacaze sau afine, sunt adevarate elixiruri din laboratorul naturii cu efecte benefice asupra sanatatii si a starii de spirit.
Servicii
Produse:
- ulei din seminte de marar
- ulei de masline
- ulei din seminte de mac
- ulei din seminte de canepa